OMGEVING

OMGEVING

Er is véél te doen en te zien in de Auvergne. Wij staan steeds ter beschikking om onze gasten daarbij te helpen. Wij hebben héél veel toeristische info ter beschikking in onze B&B. Boekjes over de streek, stafkaarten, uitgestippelde wandelingen, enz….

DE DIRECTE OMGEVING

 

De omgeving van de B&B is héél landelijk en rustig. Tussen de groene heuvels, bossen en weilanden, slingeren ontelbaar veel bewandelbare paden, weg van het asfalt.

 

Neem een stafkaart mee en trek erop uit! Vanuit ieder dorpje vertrekken ook aangeduide tochten van +/- 12 km. Je geniet er telkens weer van de mooie zichten op de vulkanen en komt er langs rivieren en beekjes.

 

Deze randonnées zijn goed aangeduid, je hebt zelfs geen kaart nodig. Veel van deze PR’s zijn ook super voor mountainbikers. Voor de baanfietsers zijn er de rustige baantjes en tal van routes die te vinden zijn op sites zoals deze:

 

http://www.tourisme-combrailles.fr/cyclotourisme.html

 

http://www.tourisme-combrailles.fr/volc-anes-espinasse-1-1.html

 

 

DAGUITSTAPPEN

 

Voor daguitstappen zijn er tal van aanraders.

 

De vulkanen van het centraal massief zijn een must! Dit “parc-naturel-regional-des-volcans-d’Auvergne werd in 2018 geklasseerd als Unesco werelderfgoed.

 

Tal van mogelijkheden om dit gebied te verkennen, te voet de aangeduide wandelingen volgen, met de téléfirique op de Puy-de-Sancy, met de trein op de Puy-de-dôme. Dit is +/- 50 minuten rijden van onze B&B.

 

 

 

 

 

 

https://www.lonelyplanet.com/france/parc-naturel-regional-des-volcans-d-auvergne

WATER

 

In de buurt en wijde omgeving zijn tal van zwem- en waterrecreatie mogelijkheden. De meertjes zoals Etang Philippe en strandjes aan de rivier de Sioule (Les fades de Besserve en plage confolant) hebben zelfs redders die de zwemmers en kinderen bewaken. Veel waterfun!!

 

 

 

 

 

http://www.tourisme-combrailles.fr/lac-des-fades-besserve-les-ancizes-comps.html

STEDEN

 

Voor cultuur en winkelplezier zijn er de steden als Clermont-Ferrand en/of Riom. Clermont-Ferrand heeft een zuiders karakter en met haar zwarte kathedraal van vulkaansteen, biedt deze stad een eigenzinnige look. Ontdek de kleine autovrije straatjes van deze toffe stad.

 

 

 

 

 

https://www.france-voyage.com/frankrijk-toerisme/clermont-ferrand-1382.htm

VULCANIA 

Voor jong en oud is er het themapark “Vulcania”, heel tof en interactief. Aanrader op regenachtige dagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.vulcania.com/en/

We kijken er naar uit om je te ontvangen. Neem ook een kijkje op Facebook voor reacties en meer foto's.

       ADRES

          Lacot 63390 Espinasse,

          Auvergne, France

 

          EMAIL

           elsjohan.auvergne@outlook.com

 

          +33 4 73 52 04 94

 

 

  EN

BORD DE

CHEMIN

Copyright @ All Rights Reserved